Translate

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Περαβρεχειστάν

Η οικονομία της Πορτογαλίας, αν και πιο υγιής από εκείνη της Ελλάδας, περνάει και εκείνη τις συμπληγάδες της κρίσης. Μια ποιοτική διαφορά όμως, στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει το πολιτικό δυναμικό της χώρας φαίνεται από το εξής: Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ Σώκρατες και ο αρχηγός της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης Πέδρο Κοέλιο έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισαν ότι θα συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες.

Εδώ στο… Ελλάντα βουλιάζουμε και αντί να υπάρχει μια συσπείρωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλα τα πεδία, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική, βλέπουμε καθημερινά να μη μπορούν να συμφωνήσουν –για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον- ούτε καν τα μέλη της ίδιας κυβέρνησης, αφού τα αλληλοκαρφώματα πάνε σύννεφο.

Ακόμα χειρότερα, η πολιτική πλέον ασκείται από τα τηλεπαράθυρα, όπου επιφανείς υπουργοί –νυν και πρώην- πιάνουν… στασίδι από το πρωί μέχρι το βράδι και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Κανείς όμως δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει πώς θα μας σώσουν από την εθνική απαξίωση, εκείνοι που ευθύνονται για τον πλήρη ευτελισμό της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο άμοιρος υπήκοος του Περαβρεχειστάν όμως δεν ενδιαφέρεται τόσο αν οι «ένοχοι» είχαν μπλε ή πράσινο κοστούμι, ούτε αν οι ευθύνες είναι 60-40. Θέλει να μάθει επιτέλους αν θα βγούμε ποτέ από το τούνελ της κακομοιριάς μας, εκεί όπου τα κορόιδα πληρώνουν τις αμαρτίες των έξυπνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.