Translate

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Τιτανικός... μετακομίζει 1500 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα


"Μανούλες" στις απομιμήσεις είναι οι Κινέζοι και όπως είναι αναμενόμενο, ούτε ο Τιτανικός, το ναυάγιο-θρύλος του 1912, δε θα... γλυτώσει από το... χέρι τους.
Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής ενός αντίγραφου του πλοίου σε φυσικό μέγεθος, με κόστος που θα αγγίξει τα 165 εκατ. δολάρια, προκειμένου να αποτελέσει έκθεμα σε θεματικό πάρκο. 
Η μόνη λεπτομέρεια είναι ότι ο Τιτανικός ο... Β' θα βρίσκεται σε απόσταση 1500 χιλιομέτρων από τη θάλασσα, στο Σιτσουάν.
Στόχος των Κινέζων είναι να μπορούν οι τουρίστες να επιβιβάζονται στο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού και να βιώνουν ακόμα και τη στιγμή της πρόσκρουσής του στο μοιραίο παγόβουνο που το βύθισε.
Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι στόχος είναι να γίνει ακριβής αναπαράσταση του ναυαγίου, με ηχητικά εφφέ, αλλά και κινήσεις του πλοίου που θα θυμίζουν τις τελευταίες του στιγμές.
Οι Κινέζοι θα έχουν έτοιμο το αντίγραφο το 2016 και ευελπιστούν ότι θα προσελκύσουν εκατομμύρια τουρίστες, εντός και εκτός συνόρων της αχανούς ασιατικής χώρας. Στο πλαίσιο της προώθησης του θεματικού πάρκου, προσέλαβαν και τον ηθοποιό Μπέρναρντ Χιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον καπετάνιο Έντουαρντ Σμιθ, στην ταινία του 1997 με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Καίητ Ουίνσλετ, προκειμένου να προωθήσει το θεματικό πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.