Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"Έξυπνη" περούκα: Η νέα τάση στις συσκευές που φοριούνται θα έχει… τρίχες


Μετά τα «έξυπνα» ρολόγια που ήδη έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από διάφορες εταιρείες, τα «έξυπνα» γυαλιά της google που λειτουργούν ως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έρχεται η σειρά μιας ακόμα συσκευής υψηλής τεχνολογίας, αυτή τη φορά υπό τη μορφή… περούκας.

Πρόκειται για το «SmartWig», το οποίο σημαίνει «έξυπνη περούκα» και ήδη η Sony κατοχύρωσε την εφεύρεσή της διεθνώς, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της κυκλοφορίας της, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι για την επιτυχία ενός προϊόντος και κυρίως για να αποκομίσει τεράστια κέρδη, όπως ευελπιστούν οι ιθύνοντες νόες πίσω από τη… μαλλιαρή εφεύρεση.

Αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά οι περούκες-υπολογιστές, το γεγονός ότι ο Ιαπωνικός κολοσσός επενδύει στην εξέλιξη νέων φορητών γκάτζετ, όπως αποκαλούνται οι χρηστικές ηλεκτρονικές συσκευές, καταδεικνύει ότι το μέλλον της βιομηχανίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εφεύρεση και την εμπορική αξιοποίηση ηλεκτρονικών ειδών που θα φοριούνται από τους χρήστες, σε αντίθεση με την κυρίαρχη μέχρι σήμερα τάση των εταιρειών να παρουσιάζουν όλο και μικρότερες συσκευές.

Σύμφωνα με την Sony ή περούκα μπορεί να φορεθεί στο κεφάλι, ακόμα και αν ο κάτοχός της έχει μαλλιά, προσθέτοντας μια «έξτρα πινελιά προσωπικού στυλ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ εκείνοι που έχουν… απωλέσει τη φυσική κόμη τους θα αποκτήσουν και πάλι μαλλιά με μια καλή δόση υψηλής τεχνολογίας. Εκτός από καλώδια και επεξεργαστές, η περούκα θα έχει, όπως είναι αναμενόμενο και… τρίχες. Η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι θα χρησιμοποιούνται τρίχες αλόγου, πρόβειο μαλλί, ανθρώπινες τρίχες, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για εκείνους που επιθυμούν πιο… εξεζητημένη εμφάνιση να αποκτήσουν περούκα με πούπουλα, τρίχες βουβαλιού ή από οποιοδήποτε συνθετικό υλικό και φυσικά σε κάθε πιθανή χρωματική απόχρωση.

Τι θα κάνει
Εκτός από τη συλλογή δεδομένων από το περιβάλλον, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η ταχύτητα του ανέμου, η «έξυπνη» περούκα θα διαθέτει ενσωματωμένο πλοηγό και GPS, ενώ θα έχει τη δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης με άλλες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Παράλληλα, θα διενεργεί και μια σειρά διαγνωστικών ελέγχων του ιδιοκτήτη της, όπως για παράδειγμα καταμέτρηση της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών, της θερμοκρασίας του σώματος, της καρδιακής και εγκεφαλικής λειτουργίας. Όλα τα εξαρτήματα της περούκας-υπολογιστή θα κρύβονται κάτω από τις τρίχες, καθιστώντας έτσι τη χρήση της ακόμα πιο ελκυστική σε όσους δε θέλουν να φορούν «έξυπνα» ρολόγια ή γυαλιά.

«Η πρότασή μας απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που θέλει να αξιοποιήσει την αιχμή της τεχνολογίας, χωρίς όμως αυτό να είναι εμφανές, φορώντας γυαλιά ή ρολόγια. Εκτός από την άνεση και την εμφάνιση, θεωρούμε ότι καλύπτουμε ένα κενό το οποίο μέσα στην επόμενη διετία θα αποτελέσει ένα βασικό καταναλωτικό αγαθό», σημείωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατά την υποβολή του φακέλου ευρεσιτεχνίας.

Η ηλεκτρονική περούκα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, καθώς θα τους διευκολύνει στην πορεία τους στο δρόμο, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια συνοδού. «Χρησιμοποιώντας ήδη υπάρχουσα τεχνολογία ελέγχου κίνησης και πλοήγησης, η περούκα θα μπορεί μέσω δονήσεων ή σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο να δίνει οδηγίες στον άνθρωπο που τη φοράει, έτσι ώστε να τον κατευθύνει σε κάθε του βήμα», όπως αναφέρει η εταιρεία, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν μια σειρά κινήσεων, χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους. «Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε πρώτοι μια απλή ιδέα, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε την τεχνολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.


Σένσορες που καταγράφουν τις λειτουργίες του σώματος, καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, αρτηριακή πίεση, θερμοκρασία σώματος κ.λπ.

Σένσορες που καταγράφουν συνθήκες περιβάλλοντος, όπως θερμοκρασία, κατεύθυνση ανέμων, ποσοστό CO2 στην ατμόσφαιρα και άλλους δείκτες.

Θα συνδέεται ασύρματα με «έξυπνα» κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Θα διαθέτει GPS και ειδικούς αισθητήρες κίνησης και κατεύθυνσης

Θα αποτελείται από τρίχες αλόγου, ανθρώπινες τρίχες, πρόβειο μαλλί, ενώ για πιο εξεζητημένες εμφανίσεις θα μπορεί να έχει πούπουλα ή οποιαδήποτε συνθετική ύλη σε κάθε πιθανή απόχρωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.