Translate

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan: Από το εργοστάσιο κατευθείαν στο... νεκροταφείο


Μια ακόμα ιστορία που δείχνει το σφιχτό εναγκαλισμό της πολεμικής βιομηχανίας και των πολιτικών έναντι φυσικά... γενναίου -αν και κάτω από το τραπέζι συνήθως- χαρτζιλικιού, με τρανταχτά παραδείγματα και στην Ελλάδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Dayton Daily News.

Ολοκαίνουρια μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-27J μεταφέρονται από τα εργοστάσια κατευθείαν στα νεκροταφεία αεροσκαφών, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε ερημικές τοποθεσίες των ΗΠΑ. Ήδη 12 αναπαύονται στην Τουσόν της Αριζόνα, ενώ 5 ακόμα που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής μέχρι τον Απρίλιο του 2014 θα οδηγηθούν και αυτά στη μάντρα με τα... αζήτητα.


Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει διαθέσει 567 εκατομμύρια δολάρια από το 2007 για την κατασκευή 21 αεροσκαφών του ίδιου τύπου, από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί τα 16, με την τύχη τους να έχει περιγραφεί παραπάνω.

Στο "νεκροταφείο" αεροσκαφών της 309ης Μοίρας Συντήρησης και Αποθήκευσης βρίσκονται 4.400 κουφάρια αεροσκαφών.

Μια ενδιαφέρουσα υποσημείωση είναι ότι η εταιρεία που τα κατασκευάζει "επένδυσε" άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στις προεκλογικές εκστρατείες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με τα κέρδη όμως της ίδιας να είναι μόλις... πεντακόσιες φορές μεγαλύτερα. 

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.