Translate

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις


















ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 12 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΕΩΔΡΟΜΙΟ ΣΤΙΣ 5/10/2013
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΡΟΥΛΑ ΤΡΙΓΓΟΥ/ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
ΦΩΤΟ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ CREDITS

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών φέρνει κοντά τους κυρίαρχους των αιθέρων: τα πουλιά και τα αεροσκάφη.

Μέσα από 32 ξεχωριστά στιγμιότυπα πουλιών και αεροσκαφών που συνέλαβε ο φακός Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο των πουλιών της ελληνικής φύσης, διαπιστώνοντας τις ομοιότητές τους στο σχήμα και στην κίνηση με διαφορετικούς τύπους σύγχρονων αεροσκαφών. 

Αρπακτικά, πουλιά των υγροτόπων και θαλασσοπούλια έρχονται σε αντιπαραβολή με τα «σιδερένια πουλιά» αναδεικνύοντας ως κοινό τόπο το «ταξίδι» σε προορισμούς πέρα από σύνορα και αποστάσεις. Παράλληλα, μέσω αυτής της αλληγορίας, η έκθεση μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας των πουλιών και των βιοτόπων τους, καθώς επίσης και τις δράσεις που οφείλουμε να υλοποιήσουμε για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας που υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το 2008. Ο υγρότοπος της Βραυρώνας φιλοξενεί 198 είδη πουλιών (σχεδόν τα μισά από όσα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα), μερικά από τα οποία περιλαμβάνονται στους πρωταγωνιστές της έκθεσης, όπως ο Φιδαετός, το Βραχοκιρκίνεζο, ο Λασπότρυγγας, η Φαλαρίδα, κ.ά. Ο υγρότοπος και η γύρω περιοχή αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, των πολυτιμότερων περιοχών της Ευρώπης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.  



Η έκθεση «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις»  θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους. Είναι προσβάσιμη σε όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3) και παραμένει ανοικτή καθ’ όλο το 24ωρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.