Translate

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Νέες ελπίδες για τον πιλότο που χάθηκε πριν 70 χρόνια


Η είδηση του εντοπισμού ενός σχεδόν άθικτου καταδιωκτικού αεροσκάφους της RAF που είχε χαθεί στη Σαχάρα πριν από 70 χρόνια είχε κάνει το γύρο του κόσμου πριν από μερικούς μήνες (διαβάστε εδώ).

Από τότε, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό του 24χρονου πιλότου Ντέννις Κόππινγκ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην έρημο. Παρά το ότι βρέθηκαν κάποια οστά, που πιθανολογήθηκε ότι ανήκαν στον άτυχο πιλότο, οι εργαστηριακές μελέτες κατέδειξαν ότι χρονολογούνταν πολύ παλιότερα από το 1942.


Σήμερα όμως ανακοινώθηκε ότι άλλα οστά που εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο αεροπλάνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι πιθανότατα του Κόππινγκ, καθώς δίπλα τους βρέθηκε κομμάτι από αλεξίπτωτο, ένα μπρελόκ με τον αριθμό 61 και ένα μεταλλικό κουμπί στολής του 1939. 

Οι συγγενείς του θα ταξιδέψουν στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λιβύη, προκειμένου να ελεγξουν οι ίδιοι τα ευρήματα, καθώς κατηγορούν τις αρχές της Βρετανίας ότι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την αναζήτηση του χαμένου πιλότου.

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.