Translate

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το άγαλμα από μετεωρίτη, οι ναζί και ο... Ιντιάνα Τζόουνς


Ιστορία βγαλμένη από σενάριο του Ιντιάνα Τζόουνς θυμίζει η υπόθεση της δημοπρασίας ενός αγαλματιδίου του Βούδα που εντόπισαν ναζί το 1936 στο Θιβέτ.

Ο επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμμλερ, είχε χρηματοδοτήσει αποστολή στο Θιβέτ το 1936, προκειμένου να βρεθούν αποδείξεις για την καταγωγή της Άρειας φυλής από τη "στέγη του κόσμου". Ο διοπτροφόρος Γερμανός εγκληματίας είχε επηρεαστεί από αποκρυφιστικές θεωρίες και ήταν θιασώτης κάθε θεωρίας που απέπνεε σχέσεις με το μεταφυσικό. Το αγαλματίδιο, ύψους 26 περίπου εκατοστών, που χρονολογείται από το 1000 περίπου μ.Χ. είχε σκαλιστεί σε μετεωρίτη, γεγονός που το καθιστούσε μοναδικό. Η παρουσία της σβάστικας στο στήθος του, ένα πανάρχαιο σύμβολο που καπηλεύτηκαν οι ναζί, έδινε ακόμα μεγαλύτερη αξία  στο άγαλμα για τους Γερμανούς φασίστες. 

Άγνωστο πως, καθώς τα ίχνη του είχαν χαθεί για περισσότερα από 70 χρόνια, το αγαλματίδιο κατέληξε σε ιδιωτική συλλογή και πλέον διατίθεται σε δημοπρασία, με την αρχική τιμή να αγγίζει τα 20.000 δολάρια.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.