Translate

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πέθανε και... επίσημα ο "χασάπης του Μαουτχάουζεν"


Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι ο "Δρ. Θάνατος", ο αυστριακής καταγωγής γιατρός Άριμπερτ Χάιμ, πέθανε το 1992 στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου έζησε ανενόχλητος και χωρίς να βρεθεί ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δύο τουλάχιστον δεκαετίες και θέτει πλέον στο αρχείο τη δίωξη εναντίον του. 


Ο Φαρίντ Χουσεϊν, όπως ήταν το όνομά του στα αραβικά όπως και πολλοί ακόμα ναζί εγκληματίες βρήκαν πρόθυμους πάτρωνες στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, εκτός βέβαια από εκείνους που "υιοθέτησαν" πρόθυμα οι ΗΠΑ και η Ρωσία, κυρίως για τις γνώσεις τους σε ζητήματα υψηλής τεχνολογίας και κατασκοπείας.

Ο Χάιμ ήταν "γιατρός" στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν, του Σαχζενχάουζεν και του Μπούχενβαλντ και έμεινε γνωστός για τα φρικιαστικά "πειράματα" σε ανθρώπους.

Η ειρωνία της τύχης είναι ότι το έναυσμα για την απόδειξη της ταυτότητάς του υπήρξε η κίνηση των παιδιών του να διεκδικήσουν κληρονομιά ύψους ενός περίπου εκατομμυρίου δολαρίων που είχε αφήσει ο πατέρας τους.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.