Translate

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

H εβδομάδα που πέρασε...



Χάσαμε το φως μας
Νέο χαράτσι στα ακίνητα και μάλιστα με κουτοπονηριά που αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης και της αθλιότητας από τον επίδοξο σωτήρα μας επί των οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Τον Ιούλιο έλεγε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, σήμερα όμως χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκβιαστικά για να απομυζήσει και τα τελευταία ευρώ από τις τσέπες των πολιτών.

Το πρώτο κουδούνι
Σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία, πανεπιστημιακές σχολές υπό κατάληψη, η κοινωνία εν βρασμώ και η υπουργός Παιδείας Μαρία Αντουανέττα κυνηγάει τη σκιά της επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό της. Ας ανοίξει ένα λεξικό για να δει το λήμμα «ευθιξία», το οποίο δε σημαίνει πάντως ούτε DVD, ούτε φωτοτυπίες…

Άλλα λόγια…
..ν’ αγαπιόμαστε, λέει ο λαός και η κυβέρνηση το έχει ανάγει σε… πολιτικό μανιφέστο. Οι απολύσεις βαφτίζονται «εφεδρεία», οι προσλήψεις ημετέρων ονομάζονται «κάλυψη κενών» και η έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού αποκαλείται «διάλογος με τους φορείς». Με όλα αυτά «παράπλευρες απώλειες» που λένε και οι αμερικανοί, είναι όλοι εκείνοι που υποφέρουν από την αναλγησία των κυβερνώντων, δηλαδή οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Νεοθωμανισμός
«Γαυγίζουν» οι Τούρκοι για την πρόθεση της Κύπρου, σε συνεργασία με το Ισραήλ και με την έγκριση των ΗΠΑ, να αρχίσει τις έρευνες στο «οικόπεδο 12». Οι νεοθωμανοί, με την ανάμνηση της αιμοσταγούς αυτοκρατορίας τους, απειλούν με επέμβαση, κάνουν ασκήσεις στα ανοιχτά της Ρόδου και προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις συνθέτοντας ένα νεφελώδες τοπίο. Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και προγραμματίζει και εκείνη τις δικές της έρευνες, στην άλλη άκρη, στο Ιόνιο. Γιατί του Αιγαίου τα νερά… ζεματάνε.

Ανεργία
Η κατηφόρα συνεχίζεται, με 1200 Έλληνες να περνούν κάθε μέρα το κατώφλι της ανεργίας. Καμία προοπτική και ελπίδα για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, την ώρα που ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ μιλούσε για «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια». Αν δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα, θα γελούσαμε με την μάταια προσπάθειά του να εκφραστεί σωστά στα ελληνικά. Ας ζητήσει από την υπουργό Παιδείας ένα λεξικό, έστω και σε… φωτοτυπία.

Πυρηνικός εφιάλτης
Έκρηξη σε σταθμό ανακύκλωσης πυρηνικών καυσίμων στη νότια Γαλλία, ευτυχώς χωρίς διαρροή ραδιενέργειας, επαναφέρει στο προσκήνιο, έξι μήνες μετά, τον εφιάλτη της Φουκουσίμα. Πεπαλαιωμένοι αντιδραστήρες, ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους είναι τα συστατικά της συνταγής του πυρηνικού ολέθρου στην αυλή μας.

Δίστομο
Οι θηριωδίες των Γερμανών στην Κατοχή πληρώθηκαν με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και τα γυναικόπαιδα του μαρτυρικού Διστόμου που σφαγιάστηκαν ανελέητα από τις ορδές του Χίτλερ. Αυτές τις μέρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διεξάγεται η «μάχη» του αυτονόητου, ότι δηλαδή τα εγκλήματα πολέμου ούτε παραγράφονται, ούτε συμψηφίζονται. Σύμμαχοί μας οι Ιταλοί, το «δικό μας» υπουργείο Δικαιοσύνης όμως προτιμά να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, για να μη στενοχωρηθούν οι απόγονοι των βαρβάρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.