Translate

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θυμάμαι από τη βδομάδα που πέρασε...







Σκούπα στο Δημόσιο
Πογκρόμ απολύσεων τάζει η κυβέρνηση στην τρόικα, αντί να προωθήσει επιτέλους διαρθρωτικά μέτρα που θα έδιναν μια κάποια ανάσα στην οικονομία. Όταν όλα γίνονται για τη λεζάντα και το έργο των «βουβαλιών» περιορίζεται στα αλληλομαχαιρώματα, είναι μάταιο να περιμένει κανείς υπεύθυνη στάση και ειλικρινή διάθεση για δουλειά. Στο τέλος το λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι τα… βατράχια.

Εθνική κυριαρχία… γιοκ
«Όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Γερμανός επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ. Με απλά λόγια ο Γερμανός αναπολεί τις μέρες του Τρίτου Ράιχ, όταν η ναζιστική μηχανή επέβαλλε τοποτηρητές στις κατεχόμενες χώρες για να απομυζήσει κάθε διαθέσιμη πλουτοπαραγωγική πηγή. Η αντίδραση -έστω για το θεαθήναι- της κυβέρνησης; Άκρα του τάφου σιωπή…

Σχολικά βιβλία
Άλλος ένας «άθλος» της υπουργού Παιδείας μετά το μπάχαλο στην εκπαίδευση. Σχολικά βιβλία δεν υπάρχουν. Πινγκ πονγκ οι ευθύνες και η κ. Διαμαντοπούλου βρήκε -ως άλλη Μαρία Αντουανέττα- τη λύση: «Αφού δεν έχετε βιβλία, πάρτε φωτοτυπίες και 
DVD»Εξαιρούνται όπως πάντα οι «δικοί μας» υπάλληλοι του υπουργείου, οι οποίοι χωρίς αιδώ φροντίζουν να αποκτήσουν το εκπαιδευτικό υλικό για τα… δικά τους παιδιά.

Όπως στο Μπαγκλαντές
«Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» είναι έτοιμη να εκχωρήσει σε «επενδυτές» η κυβέρνηση, στα πρότυπα του Μπαγκλαντές. Στο κυνήγι των επενδύσεων, οι ιθαγενείς θα αμείβονται με μισθούς Ινδίας και έκταση 200 τετρ. χιλιομέτρων θα διατεθεί σε Γερμανούς για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα. Ευθέως ανταγωνιστική χωρών του Τρίτου Κόσμου λοιπόν η Ελλάδα.

Νέα μέτρα Βενιζέλου
Μετά τους παληκαρισμούς της προηγούμενης βδομάδας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έδωσε «γη και ύδωρ» στην τρόικα. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο τους συνήθεις υπόπτους, μισθωτούς και συνταξιούχους. Στο ίδιο μοτίβο ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά τους δημόσιους υπαλλήλους. Ε βέβαια, όταν «μαζί τους διορίζατε» ήταν καλά, τώρα όμως…

Έρχεται ο Αττίλας
Ευθείες απειλές για νέο Αττίλα από τους Τούρκους, με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ. Τα συμφέροντα πολλά, Αμερικανοί και Ισραηλινοί «συνωστίζονται» για τη μερίδα του λέοντος στα κοιτάσματα της περιοχής και η Ελλάδα… σφυρίζει αδιάφορα. Ο εξ Ανατολών γείτονας, συνηθισμένος σε τσαμπουκάδες και πράξεις βαρβαρότητας, ονειρεύεται τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία και ψάχνει αφορμές για επίδειξη δύναμης.

Εθνική Μπάσκετ
Μια νότα αισιοδοξίας η νέα εθνική ομάδα μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι νίκες, αλλά κυρίως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η ταπεινότητα και η προσήλωση στο στόχο, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν. Αυτά ακριβώς δηλαδή που λείπουν από την ελληνική κοινωνία, στην οποία κυριαρχεί το απόφθεγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.