Translate

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μια ιστορία... αγάπης ταυτοποίησε αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Τα συντρίμμια ενός αμερικανικού βομβαρδιστικού Β-17 που εντοπίστηκαν σε λίμνη της Ιταλίας ταυτοποιήθηκαν, χάρη στο όνομα μιας γυναίκας που είχε γράψει ο πολυβολητής στο θαλαμίσκο που βρισκόταν στο κάτω μέρος του αεροσκάφους.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, το όνομα Ileen Lois το οποίο διακρινόταν 70 χρόνια μετά την κατάρριψη του Β-17 τούς βοήθησε να ταυτοποιήσουν το βομβαρδιστικό και να γράψουν τον επίλογο σε μια ιστορία μυστηρίου.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στη λίμνη Μπολσένα της Ιταλίας σε βάθος 90 περίπου μέτρων από ομάδα έμπειρων αυτοδυτών, οι οποίοι ανέσυραν τον πυργίσκο στον οποίο ήταν γραμμένο το όνομα της γυναίκας του πολυβολητή. 


Μετά από σχετικές έρευνες, πιστοποιήθηκε ότι τα συντρίμμια ανήκαν στο Β-17 με σειριακό αριθμό 4124364, το οποίο καταρρίφθηκε στις 15 ιανουαρίου του 1944.

Και τα 10 μέλη του πληρώματος γλύτωσαν το θάνατο, χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους, πριν το βομβαρδιστικό συντριβεί στη λίμνη. 

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.