Translate

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η οδύσσεια των δυτών που έχασαν τη βάρκα τους μεσοπέλαγα


Θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, συνήθως με κακό τέλος, οι 9 δύτες από τη Νότια Αφρική όμως στάθηκαν τυχεροί, μετά από τετράωρη παραμονή στη θάλασσα, καθώς τελικά όλοι διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Οι έμπειροι αυτοδύτες, άνδρες και γυναίκες είχαν κάνει μια μεσοπέλαγη βουτιά, όταν αποκόπηκε εν αγνοία τους η τσαμαδούρα τους, με αποτέλεσμα ο χειριστής του σκάφους να μην μπορεί να δει που βρίσκονται. Όταν αναδύθηκαν στη μέση του... πουθενά, δεν είδαν που θενά το σκάφος, ενώ ισχυροί άνεμοι και θαλασσοταραχή δυσχέραιναν κατά πολύ την παραμονή τους στη θάλασσα.

Αν και σχεδόν άμεσα ξεκίνησαν συντονισμένες έρευνες εντροπισμού και διάσωσής τους, οι ώρες περνούσαν βασανιστικά και οι δύτες έβλεπαν τα σωστικά μέσα, ελικόπτερα και σκάφη επιφανείας, να ψάχνουν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν.

Τελικά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χάρη στην οξύνοια ενός ανθρώπου, ο οποίος τοποθέτησε μια τσαμαδούρα στη θάλασσα και κατέγραψε τη μετακίνησή της από τα θαλάσσια ρεύματα, έτσι ώστε να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με το που θα βρίσκονταν οι δύτες. Τελικά η πρόβλεψή του επιβεβαιώθηκε και οι 9 δύτες εντοπίστηκαν σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το σημείο κατάδυσής τους.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.