Translate

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι λευκοί καρχαρίες προτιμούν τους... AC/DC


Οι λευκοί καρχαρίες είναι… φιλόμουσοι
Πείραμα κατέδειξε ότι οι φοβεροί θηρευτές της θάλασσας προτιμούν το… σκληρό ροκ


Αν τυχόν ναυαγήσετε σε κάποια θάλασσα γεμάτη λευκούς καρχαρίες, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα CD με τις επιτυχίες των… AC/DC και ένα… αδιάβροχο στερεοφωνικό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Ματ Ουόλερ, ένας Αυστραλός καπετάνιος τουριστικού σκάφους, ο οποίος πραγματοποίησε ένα παράξενο, όσο και αποτελεσματικό πείραμα.

Ο εφευρετικός Αυστραλός τοποθέτησε ένα αδιάβροχο ηχείο σε περιοχή που ζουν λευκοί καρχαρίες, οι φοβεροί θηρευτές της θάλασσας, και άρχισε να βάζει τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής, ώστε να δει τις αντιδράσεις τους.

Μετά από αρκετή ώρα, ο Ουόλερ διαπίστωσε εμβρόντητος ότι τα τεράστια ψάρια είχαν ιδιαίτερη προτίμηση σε ένα συγκεκριμένο μουσικό συγκρότημα, που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα που έχει ποτέ «βγάλει» η Αυστραλία, τους AC/DC. «Μόλις άκουσαν το τραγούδι “You shook me all night long”, οι καρχαρίες έγιναν περίεργοι, πλησίαζαν με ήρεμες κινήσεις το σκάφος και έτριβαν τα ρύγχη τους στο ηχείο. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν νευρικοί, ούτε εκδήλωσαν ενόχληση ή επιθετικότητα».

Η παράδοξη συμπεριφορά των παρεξηγημένων, λόγω κινηματογραφικών ταινιών όπως «τα σαγόνια του καρχαρία», ψαριών έχει όμως λογική εξήγηση όπως είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC της Αυστραλίας ο ιχθυολόγος Τζόναθον Ουέρι: «Δεδομένου ότι οι λευκοί καρχαρίες δεν έχουν αυτιά, αισθάνονται δονήσεις και αντιλαμβάνονται συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Προφανώς οι AC/DC αν και παίζουν σκληρό ροκ, φαίνεται ότι… τους νανουρίζουν. Σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες, αλλά σε κάθε περίπτωση η προτίμησή τους αυτή μας βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερο τη συμπεριφορά τους».

Από τη φύση τους οι λευκοί καρχαρίες είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και για αυτό το λόγο δεν φοβούνται. 

Αντιθέτως είναι περίεργοι και πάνε κοντά σε ό,τι τους φανεί καινούριο στην περιοχή που κολυμπούν. 

ΠΗΓΗ: ABCNEWS.NET.AU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.