Translate

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η συνταγή της εξέγερσης

Εφιαλτικές οι προβλέψεις της Ντόιτσε Μπανκ για την ανεργία στη χώρα μας, καθώς εκτιμά ότι μέσα στην επόμενη διετία θα εκτιναχθεί μέχρι και στο 20% των απασχολούμενων. Η πανταχόθεν βαλλόμενη για την αξιοπιστία (;) των στοιχείων της Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε χθες ότι η ανεργία το Δεκέμβριο του 2009 ανήλθε στο 10,2%, έχοντας αυξηθεί κατά 16,3%, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2008.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή μας τα στοιχεία λένε την αλήθεια, αν και αποσιωπούν τις χιλιάδες τραγωδίες που πλήττουν τις στρατιές των νεόπτωχων ανέργων. Αριθμοί και ποσοστά καθορίζουν τη ζωή μας, την ίδια στιγμή που κατέχουμε δύο ακόμα θλιβερές πρωτιές στην Ε.Ε.: Σύμφωνα με τη Eurostat, το 22% των συμπατριωτών μας ήδη ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό απασχόλησης, σχεδόν 56%, είναι το χαμηλότερο σε όλη την Ε.Ε.

Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό της κακοδιαχείρισης δεκαετιών: Είμαστε οι φτωχότεροι της Ευρώπης, με τους περισσότερους ανέργους και το χειρότερο, χωρίς σοβαρή προοπτική ανάκαμψης.

Τα μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν ως μοναδικό στόχο να πείσουν τους δανειστές να μας χορηγήσουν και άλλα δάνεια, για να ξεχρεώσουμε τους τόκους των τόκων των παλιότερων δανείων, με κάπως ευνοϊκότερους όρους. Ο όρος «ανάπτυξη» θα απαντάται πλέον μόνο στα λεξικά.

Αν έκαναν όμως τον κόπο οι εκάστοτε κυβερνώντες να αφουγκραστούν την απελπισία του μέσου Έλληνα, θα διαπίστωναν ότι η καθημερινότητα βυθίζεται σε ένα εκρηκτικό μίγμα συσσωρευμένης απαξίωσης, απογοήτευσης, οργής και αηδίας. Συστατικά που εγγυώνται την κοινωνική αναταραχή, η οποία μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.