Translate

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Οι Σύμμαχοι -και όχι μόνο οι Σοβιετικοί- βίασαν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανίδες



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βιβλίο της Γερμανίδας ακαδημαϊκού Μίριαμ Γκέρχαρντ, σύμφωνα με το οποίο και οι Δυτικοί Σύμμαχοι, Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι, είχαν επιδοθεί σε πραγματικό πογκρόμ βιασμών Γερμανίδων γυναικών, την ώρα που εισέβαλλαν στη χώρα από τα δυτικά της σύνορα.


Η επικρατούσα ιστορική αντίληψη μέχρι σήμερα είναι ότι οι θύτες βιασμών ήταν κατά κύριο λόγο οι Σοβιετικοί, οι οποίοι ευθύνονται για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια βιασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες "μωρά του πολέμου", όπως ονομάστηκαν, παιδιά δηλαδδή που είχαν Γερμανίδα μητέρα και πατέρα κάποιο Ρώσο στρατιώτη.

Η Γκέρχαρντ σημείωσε με δηλώσεις της στη Ντόιτσε Βέλλε ότι καταρρίπτεται ο μύθος που ήθελε μόνο τους Σοβιετικούς να επιδίδονται σε πράξεις αντεκδίκησης κατά του άμαχου πληθυσμού και "βάζει στο κάδρο"και τους υπόλοιπους Συμμάχους, ανεβάζοντας τον αριθμό των βιασμών μόνο από Αμερικανούς στους 190.000.



Ο Βρετανός ιστορικός Άντονι Μπίβορ πάντως είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τη μεθοδολογία της Γκέρχαρντ και χαρακτηρίζει "αστήρικτα και φουσκωμένα" τα συμπεράσματά της.



Γεγονός πάντως είναι ότι την εγκληματική παράνοια του Χίτλερ και των ναζί κολαούζων του την πλήρωσε με βαρύ τίμημα ο άμαχος πληθυσμός και κυρίως οι γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν την οργή και τη διάθεση εκδίκησης των στρατιωτών των Συμμάχων, μετά από 6 χρόνια πολέμου.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.