Translate

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Βρήκαν και επέστρεψαν την ταυτότητά του από την απόβαση στη Νορμανδία, 71 χρόνια μετά



Ο Τζέιμς Ουάλας έχασε την ΤΑΠ του (σ.σ. ταυτότητα αναγνώρισης πτώματος, ένα μεταλλικό πλακίδιο με τα στοιχεία του κατόχου του) κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία, στην παραλία Γιούτα, στις 6 Ιουνίου του 1944, μέσα στον πανικό και τη σύγχυση της μάχης.

Ο Ουάλας επέζησε του Πολέμου και μέχρι το θάνατό του το 1997 αφηγούνταν στην οικογένειά του τις εμπειρίες του από την απόβαση.




Πριν από μερικές ημέρες ο σύνδεσμος βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου των ΗΠΑ επικοινώνησε με τη χήρα του Ουάλς και την ενημέρωσε ότι ένας Γάλλος ερευνητής βρήκε στην αμμουδιά της παραλίας Γιούτα τη χαμένη ταυτότητα του μακαρίτη.


Ο Γάλλος έστειλε την ΤΑΠ, μαζί με ένα σακκουλάκι άμμο από την παραλία στη σύζυγο του Ουάλας, Κάθριν, η οποία συγκινημένη έπιασε στα χέρια της ένα αντικείμενο με μεγάλη συναισθηματική αξία για την ίδια. "Ευχαριστώ τον άνθρωπο που βρήκε την ταυτότητα και την επέστρεψε, είναι πράγματι υπέροχο που έψαξε να βρει τον κάτοχό της και δεν την κράτησε για τον εαυτό του ή δεν την πούλησε σε κάποιο συλλέκτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.