Translate

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Στο κυνήγι της ευρωπαϊκής πρωτιάς το farmsUP!



Το farmsUP!, ένα πρόγραμμα που προβάλλει και υποστηρίζει την αγροτική επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο… κυνήγι της πανευρωπαϊκής διάκρισης, καθώς έχει καταταγεί, κατόπιν αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα κορυφαία 3 ευρωπαϊκά έργα που ανταγωνίζονται για τη νίκη στα Βραβεία Καλύτερης Εκστρατείας για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, στην κατηγορία «Καινοτομική Επικοινωνία».

Το farmsUP! αναδεικνύει την αγροτική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, με κεντρικό μήνυμα «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου», παρουσιάζοντας αποτελεσματικές αγροτικές και επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από 22 ευρωπαϊκά έργα του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ε.Ε. Καλύπτοντας ένα εύρος θεματικών ενοτήτων στην αγροτική επιχειρηματικότητα από Μάρκετινγκ, Τυποποίηση, Έρευνα και Ανάπτυξη, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Βιολογική Γεωργία, Αγροτουρισμό, μέχρι και την εκτροφή προβάτων, το farmsUP! προσφέρει στους αγρότες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, με στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και τα κέρδη τους, λειτουργώντας ως επιχειρηματίες, παράλληλα με την αγροτική τους απασχόληση.

«Σε καθημερινή βάση, οι αγρότες δίνουν λύσεις, δοκιμάζονται, πειραματίζονται, ρισκάρουν, είτε αυτό αφορά στην αποτελεσματικότερη φροντίδα των ζώων, είτε τη δημιουργία, τη συντήρηση, την παρακολούθηση της καλλιέργειάς τους και τη συλλογή και διάθεση των καρπών της. Τι τους χαρακτηρίζει; Η ανάληψη ρίσκου, ο πειραματισμός, οι δημιουργικές ικανότητες και το συνεργατικό πνεύμα, η πίστη στις προσωπικές δυνάμεις, η προσαρμογή στην αλλαγή, η αντιμετώπιση και η αξιοποίηση προκλήσεων, το πάθος, και φυσικά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», σημείωσε η πρόεδρος της Μίλητος Α.Ε., της αναδόχου εταιρείας που συντονίζει το πρόγραμμα, κ. Όλγα Σταυροπούλου και συμπλήρωσε: «Μπορεί ένας αγρότης να σκέφτεται και να ενεργεί ως επιχειρηματίας; Οι αγρότες καλούνται να προσαρμοστούν γρήγορα και έξυπνα σε απότομες αλλαγές και να ξεπεράσουν εμπόδια και προκλήσεις, όπως είναι αυτά που προκύπτουν από την ίδια τη φύση».

Τι είναι το farmsUP!
Το farmsUP! είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την εταιρεία Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Αγροτών και Αγροτικών συνεταιρισμών copa-cogeca, την mscommκαι το Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης, Ι.ΜΕ.Δ.Ε. Το farmsUP! διακρίνεται ως ένα από τα τρία κορυφαία  ευρωπαϊκά έργα που ανταγωνίζονται για τη νίκη στα Βραβεία Καλύτερης Εκστρατείας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην κατηγορία «Καινοτομική Επικοινωνία». Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο νικητής θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013.

Η διαδραστική σελίδα του farmsUP!
Στην ιστοσελίδα www.farmsup.eu ο κάθε ενδιαφερόμενος αγρότης μπορεί να βγει:
Έξυπνη φόρμα αναζήτησης με σκοπό να εντοπίσουν ευκολότερα ποιο ή ποια από τα 22 έργα τους ταιριάζουν και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το δωρεάν εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό που προσφέρουν.
Διαδικτυακό Διαγωνισμό (πλέον έκθεση) φωτογραφίας για την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι «αλήθεια, πόσο αγρό-επιχειρηματικά σκεφτόμαστε;». Μέσα από το παιχνίδι, οι παίκτες ζουν τη ζωή του αγρότη και καλούνται να αποφασίσουν για το πώς πρέπει να δράσει ο αγρότης/αγρότισσα, ώστε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την αγρό-επιχείρησή του/της. 

 Στάθης Γεωργακόπουλος e-Communication Officer militos s.a.
«Αυτό που ξεχώρισε το farmsUP! και του έδωσε τέτοια απήχηση, είναι ότι
ενέπλεξε άμεσα τους αγρότες από την πρώτη στιγμή. Έτσι, από το ξεκίνημα της
εκστρατείας δεν εστιάσαμε απλώς στη μεταφορά και διάχυση της πληροφορίας για
την αγροτική επιχειρηματικότητα, αλλά πήγαμε πολλά βήματα παραπέρα και
καταφέραμε να μοιράσουμε γνώση, μέσω έξυπνων, ευρηματικών, καινοτόμων και
εκπαιδευτικών δράσεων. Οι αγρότες έφευγαν από τις δράσεις μας με νέα χρήσιμη
γνώση. Η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε, με αποτέλεσμα να πετύχουμε να
αξιοποιήσουμε την ίδια την ομάδα στόχο, δηλαδή τους αγρότες, ως
πολλαπλασιαστές του κεντρικού μας μηνύματος «Αυτό το χωράφι είναι η
επιχείρησή σου!». Ένα μήνυμα που μίλησε στην καρδιά τους όσο και στη δική
μας. Τελικώς, το farmsUP! μετατράπηκε σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για
την αγροτική επιχειρηματικότητα και μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Το
μήνυμά μας ξεκίνησε από την Ελλάδα κα με τη βοήθεια των συνεργατών μας, και
κυρίως της copa-cogeca, της μεγαλύτερης ένωσης αγροτών και αγροτικών
συνεταιρισμών στην Ευρώπη με απευθείας πρόσβαση σε 13 εκατομμύρια ευρωπαίους
αγρότες, ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.