Translate

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εννέα Έλληνες εθελοντές θέλουν να πάνε στον... Άρη


Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 200.000 άνθρωποι από 140 χώρες υπέβαλλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στην πρώτη αποστολή εποικισμού του Άρη, σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία Mars One που προγραμματίζει την εκτόξευση για το 2018.  Μεταξύ των χιλιάδων επίδοξων… Κολόμβων του Διαστήματος, περιλαμβάνονται και 9 Έλληνες, οι οποίοι δε δίστασαν να πληρώσουν τα 75 δολάρια (54 περίπου ευρώ) που απαιτούνται από την εταιρεία, για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Mars One συμφώνησε να συνεργαστεί με δύο εταιρίες, την αεροναυπηγική Lockheed Martin και την εταιρία κατασκευής δορυφόρων SSTL. Μετά την εκτόξευση και μέχρι το 2025, η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία φιλοδοξεί να μετατρέψει την αποστολή στο πρώτο διαστημικό… ριάλιτι, αφού οι αστροναύτες θα παρακολουθούνται νυχθημερόν από κάμερες, οι οποίες θα μεταδίδουν το ταξίδι τους στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος στις τηλεοράσεις όλης της Γης. 

Αν και πολλοί παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, παραμένει γεγονός ότι η χρηματοδότησή του φαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί τόσο από ιδιωτικά κεφάλαια που προσβλέπουν σε υπεραποδόσεις της επένδυσής τους, όσο και από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εμπορική και τηλεοπτική αξιοποίηση της αποστολής.

Οι Έλληνες… αρειοναύτες
Φαίνεται ότι εννιά Έλληνες, ηλικίας από 22 έως και 38 ετών, ελπίζουν ότι -εφόσον επιλεγούν- θα κάνουν το ταξίδι στον Άρη, καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξει επιστροφή για κανέναν από τους… αποίκους. Μεταξύ των επίδοξων… αρειοναυτών, ο 32χρονος Αλέξανδρος δηλώνει ότι ανέκαθεν ήθελε να εξερευνήσει το Διάστημα, ενώ ο 30χρονος Παναγιώτης τονίζει ότι θέλει να βρεθεί εκεί όπου δεν έχει ξαναπατήσει άνθρωπος, παραφράζοντας γνωστή ατάκα από το σίριαλ Σταρ Τρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.