Translate

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Θυμάμαι από τη βδομάδα που πέρασε...



Για τα πετρέλαια τα κάνεις όλα…
Μέρες μετράει το καθεστώς Καντάφι, καθώς οι εξεγερμένοι, υπό την αεροπορική… ομπρέλα του ΝΑΤΟ, εξουδετερώνουν τις τελευταίες εστίες αντίστασης των κυβερνητικών. Σε πρώτο πλάνο λεηλασίες, θηριωδίες και από τις δύο πλευρές, παραπληροφόρηση για την τύχη του δικτάτορα και των γιών του και στο… βάθος τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας που θα αποτελέσουν το έπαθλο της νίκης για τη Δύση.

Αστυνο-φιάσκο
Νέα αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Κρήτης κατέληξε και πάλι σε φιάσκο, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς ανθρώπινες απώλειες και με μόνο θύμα μια ξεριζωμένη… χασισοφυτεία. Εντύπωση προκαλεί το περιστατικό χειροδικίας αστυνομικού κατά συναδέλφου του, το οποίο ήδη διερευνάται. Το καθεστώς ανομίας και η συγκάλυψη δείχνουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από τη «φιέστα» της αστυνομίας στα ίδια μέρη το 2007, που έγινε για τις ανάγκες της τηλεθέασης και τη «λεζάντα» του τότε υπουργού.

Φ(α)ΠΑ 23%
Παλιότερα λέγαμε ότι θα καταντήσουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Τώρα πάντως δε θα μπορούμε να είμαστε ούτε… τουρίστες στη χώρα μας. ΦΠΑ 23% για τους Έλληνες, όχι όμως για τους ξένους επισκέπτες που καταλύουν στα μεγάλα ξενοδοχεία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτή την περίπτωση και ο Τουρισμός πλήττεται από τις ανορθογραφίες των μαθητευόμενων λογιστών της κυβέρνησης.

Λουκέτα παντού
Αποκαλυπτική η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία 4 στους 10 μικρομεσαίους θα βάλουν λουκέτο μέχρι το Δεκέμβριο. 183.000 νέες πτωχεύσεις τους επόμενους μήνες και η ανεργία θα χτυπήσει ακόμα περισσότερα σπίτια. Η «Ανάπτυξη» παραμένει προεκλογικό τσιτάτο και οι κυβερνώντες, καταφεύγοντας στις παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές, «αρμέγουν» μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τοξικά ρούχα
Αποκαλυπτική η έρευνα της Greenpeace, σύμφωνα με την οποία πολλές βιομηχανίες επώνυμων ενδυμάτων είναι… τοξικές, καθώς εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες σε σινιέ ρούχα. Οι πολυεθνικές δεσμεύονται να ελέγξουν τη διαδικασία παραγωγής, η πραγματικότητα όμως είναι ότι η αγορά λειτουργεί ανεξέλεγκτα, με μόνο γνώμονα τα κέρδη, είτε στην Κίνα, είτε οπουδήποτε αλλού.

Ναυάγησε ο Παμπούκης
Την άγουσα προς τα κομματικά… αποδυτήρια πήρε ο Χάρης Παμπούκης, μέχρι πρόσφατα εξ απορρήτων του πρωθυπουργού. Αφορμή οι δηλώσεις του περί επανασύστασης του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, τις οποίες καταδίκασε ο Χρήστος Παπουτσής, υπουργός ναυτιλίας στο ναυάγιο του «εξπρές Σάμινα». Τότε έλεγε ότι το μαχαίρι θα πήγαινε στο κόκαλο. Φαίνεται όμως ότι ο σουγιάς του στόμωσε στο… κομματικό λίπος.

Ενεχυροδανειστήριον η Ωραία Ελλάς
Η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για εμπράγματες εγγυήσεις δανεισμού, άνοιξε την όρεξη στα κοράκια και τώρα όλοι θέλουν ένα κομμάτι από τα… ασημικά της χώρας. Ο Όμηρος χαρακτήριζε ως ύβρη τη σκύλευση των νεκρών, φαίνεται όμως ότι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δε διαβάζουν την… Ιλιάδα, όσο η χώρα μας βρίσκεται σε κώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.