Translate

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

"Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ", ένα εξαιρετικό βιβλίο του Στυλιανού Γ. Τριπαλιτάκη


Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται για πρώτη φορά, κυκλοφορεί στα ελληνικά, ενώ σύντομα θα εκδοθεί και στα αγγλικά.  


Πρόκειται για το βιβλίο "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ", του διακεκριμένου ερευνητή και συλλέκτη Στυλιανού Γ. Τριπαλιτάκη, ο οποίος επέλεξε από την πλούσια συλλογή του φωτογραφικό υλικό και άλλα τεκμήρια που αποτυπώνουν τη Μάχη με κάθε λεπτομέρεια, όπως αυτή εκτυλίχθηκε το Μάιο του 1941. 


Ο Στυλιανός Γ. Τριπαλιτάκης έχει... "οργώσει" τα πεδία των μαχών, αλλά και σημεία που συνετρίβησαν πολεμικά αεροσκάφη και έχει συλλέξει πολύτιμα και μοναδικά τεκμήρια, τα οποία εκθέτει στο ιδιωτικό του μουσείο. 


Το βιβλίο του Στυλιανού Γ. Τριπαλιτάκη αποτελεί ίσως την πληρέστερη φωτογραφική καταγραφή της Μάχης της Κρήτης, καθώς εκτός από τις φωτογραφίες εποχής από το αρχείο του, έχει και αρκετές φωτογραφίες από τα ίδια σημεία, όπως ακριβώς είναι σήμερα, βοηθώντας έτσι τον αναγνώστη να κατανοήσει την εξέλιξη της Μάχης.
  

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 75 χρόνια μετά από εκείνες τις δραματικές στιγμές του 1941, πολλά από τα σημεία που εκυλίχθηκαν οι σφοδρές μάχες παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως πιστοποιείται από τις φωτογραφίες του βιβλίου.


Μια άλλη εξαιρετική "πρωτιά" για το βιβλίο "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" του Στυλιανού Γ. Τριπαλιτάκη, αποτελεί το γεγονός της λεπτομερειακής καταγραφής μέρα με τη μέρα της εξέλιξης της μάχης, με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη τη δυνατότητα να την ανασυνθέσει νοερά. 



Το βιβλίο "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" του Στυλιανού Γ. Τριπαλιτάκη μπορείτε να το προμηθευτείτε από το συγγραφέα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ίδιο στο e-mail stripal @ hotmail . gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.