Translate

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Βρέθηκε μια... Πομπηία στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Τα πτώματα 21 Γερμανών στρατιωτών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν κατά τύχη σε υπόγειο οχυρωματικό έργο, κατά τη διάρκεια εργασιών οδοποιίας στην Αλσατία.


Η ανακάλυψη αυτή έχει ιδιαίτερη αρχαιολογική και ιστορική σημασία, διότι οι Γερμανοί βρέθηκαν ακριβώς στις θέσεις που είχαν λίγες στιγμές πριν πεθάνουν, μαζί με όλο τον οπλισμό και τα προσωπικά τους αντικείμενα, όταν βρετανική οβίδα τους έθαψε ζωντανούς.


Σύμφωνα με τους ερευνητές που μελέτησαν το χαράκωμα, εκτός από όπλα, πυρομαχικά και άλλα πολεμικά είδη, εντοπίστηκαν ακόμα και, τσιγάρα, πίπες, μπουκάλια με κρασί, εφημερίδες και βιβλία που είχαν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, λόγω των συνθηκών.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που ξετύλιξαν το μίτο της άγνωστης αυτής σελίδας του Α' Παγκοσμίου, τα λείψανα βρέθηκαν σε στάσεις που θυμίζουν πολύ τις αντίστοιχες των θυμάτων του βεζουβίου στην Πομπηία. Άλλος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι εκστρατείας, κάποιοι κάθονταν σε πάγκους, άλλος εντοπίστηκε σε εμβρυική στάση. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των συντρόφων τους να ανασύρουν τους στρατιώτες από το χαράκωμα-τάφο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ανασύρουν 13 πτώματα πριν αναστείλουν τις έρευνες το 1918. 


Τα στοιχεία των περισσότερων νεκρών είναι γνωστά, με την πλειοψηφία τους να μην ήταν παραπάνω από 20 έτων όταν πέθαναν.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.