Translate

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 21-26 Νοεμβρίου



Χωρίς ελπίδα
Τουλάχιστον 500 χιλιάδες συνέλληνες ηλικίας 18 έως 59 ετών επιβιώνουν όπως-όπως χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα, σύμφωνα με την έκθεση της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας της Ελλάδας. Οι συντηρητικές αυτές εκτιμήσεις, οι οποίες μάλιστα αναφέρουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, είναι απλά οι αριθμοί που κρύβουν καθημερινές τραγικές ιστορίες και δείχνουν την εξαθλίωση στην οποία οδηγούμαστε από πολιτικές που θεωρούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια μια ενοχλητική υποσημείωση στα λογιστικά βιβλία.

Αλκοολική κρίση
Περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας «φλερτάρουν» με τον αλκοολισμό, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Ακόμα χειρότερο είναι το πρόβλημα στις παραγωγικές ηλικίες 25 με 39, που πλήττονται βάναυσα από την ανεργία και βρίσκουν αποκούμπι σε ένα ποτήρι. Από συστατικό της παρέας σε άλλες εποχές, το αλκοόλ έχει πλέον γίνει «σύντροφος» όλων εκείνων που πνίγουν την απελπισία τους με φτηνά ποτά.

Κράτος-κλεφτοκοτάς
Το φιάσκο των χαρατσιών μέσω της ΔΕΗ έχει πολλά επεισόδια, ένα όμως θύμα, τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν και πάλι τα «σπασμένα» της παροιμιώδους ανικανότητας του κράτους, το οποίο λειτουργεί ως… κλεφτοκοτάς. Απελπισία, οργή και ατελείωτες ουρές στα ταμεία, τη στιγμή που διάφοροι συνδικαλιστές και μη, βρίσκουν την ευκαιρία να «εξαγνιστούν» από τα κρίματά τους, παριστάνοντας τους «υπερασπιστές» των αδυνάτων, μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και ρουσφετιών.

Σχολεία του 1800
Επιστροφή στο παρελθόν με κρυφό σχολειό στο Γεράνι Ρεθύμνου, καθώς το Δημοτικό λειτουργεί –κυριολεκτικά και μεταφορικά- στο ναό του Αγίου Γεωργίου, ελλείψει σχολικής αίθουσας. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στην Καλαμπάκα, όπου το καλοριφέρ στο σχολείο λειτουργεί μόλις μια ώρα την ημέρα. Ιστορίες από τη θλιβερή καθημερινότητα, την ώρα που η αρμόδια υπουργός κ. Διαμαντοπούλου προετοιμάζει το επόμενο βήμα στην πολιτική της σταδιοδρομία κρύβεται πίσω από τις λέξεις και εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες με μαλλί κομμωτηρίου και μακιγιάζ τηλεστάρ μεσημεριανάδικου.

Ρεύμα Τουρκίας
Οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους με την κατάσταση της Ελλάδας και ετοιμάζουν «απόβαση» στα νησιά, προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα και οδηγώντας τα στην ενεργειακή εξάρτηση από τα κέφια των νεοοθωμανών σουλτάνων που ονειρεύονται την αναβίωση του αιμοσταγούς παρελθόντος τους, με βλέψεις στη Συρία, το Κουρδιστάν και την Κύπρο. Ο αποτυχημένος τέως υπουργός Οικονομικών κ.  Παπακωνσταντίνου μετά τους «άθλους» του στα δημοσιονομικά, θέλει τώρα να «σώσει» και το υπουργείο Ενέργειας.

Ισόβια λιτότητα
Όταν οι ίδιοι οι τροϊκανοί εμπνευστές του Μνημονίου, οι οποίοι με τη βοήθεια της κυβέρνησης έριξαν έναν ολόκληρο λαό στη δίνη της κρίσης, ομολογούν ότι η συνταγή ήταν αποτυχημένη, τι περισσότερο χρειάζεται για να καταλάβουμε όλοι μας ότι μπρος στους αριθμούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία; Μια κοινωνία κατακερματισμένη και σε αποσύνθεση πασχίζει να τα βγάλει πέρα σε έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή και κυρίως με ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων που αδυνατούν να αρθρώσουν, έστω, έναν στέρεο λόγο ανάκαμψης και ελπίδας.

Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Οδεύουμε ολοταχώς προς τη… βουλγαροποίηση του βιοτικού μας επιπέδου, με τους μισθούς όσων έχουν ακόμα το προνόμιο να εργάζονται να δέχονται τη μια «τσεκουριά» μετά την άλλη. Τα ίδια και χειρότερα για τους συνταξιούχους που βλέπουν τα πενιχρά «χαρτζιλίκια» τους να περικόπτονται συνεχώς. Πόσο θλιβερό το φαινόμενο να βλέπουμε ότι «ένοχοι» για το κατάντημα της Ελλάδας είναι όλοι εκείνοι που με τον ιδρώτα μιας ζωής αντιμετωπίζονται σήμερα από την κάθε λογής «εξουσία» ως «βάρος» και «ενόχληση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.