Translate

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 13-19 Νοεμβρίου


Πάρε τη σημαία και τρέχα
Κατάντησαν τη σημαία του πολυτεχνείου, τσιφλίκι της κομματικής νεολαίας του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Περιφρουρούμενοι από τα ΜΑΤ του υπουργού τους, οι οπαδοί της ΠΑΣΠ έκαναν ξεχωριστή πορεία, αποκομμένοι από τους υπόλοιπους διαδηλωτές, κρατώντας τη ματωμένη ελληνική σημαία και σπεύδοντας να την «εξαφανίσουν», λες και είναι ιδιοκτησία τους. Ακόμα και ο ομόσταβλος του κ. Παπουτσή, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης, δηλώνει ενοχλημένος ότι η σημαία «δεν είναι λάφυρο».  

Το κόλπο της δραχμής
Οι Γερμανοί συντηρούν με καθημερινές διαρροές, δηλώσεις και απειλές το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προσβλέποντας στην εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, αλλά και στο «συνετισμό» των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται σε δημοσιονομική… στενότητα. Είναι πλέον σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χορεύει στους ρυθμούς της Γερμανίας, με ολίγη από γαλλική χορωδία σε… πρίμο σεγόντο.

«Στόλισμα» α λα γαλλικά
Γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί σε πηγαδάκι με υπουργούς του στο περιθώριο του G20 στις Κάννες, παρουσία και δημοσιογράφων, απένειμε στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου την «εθνική βρισιά» των Ελλήνων, στην εξίσου διαδεδομένη γαλλική της εκδοχή. Δε μάθαμε πως χαρακτήρισε όλους εκείνους που πίστεψαν στις προεκλογικές του εξαγγελίες πριν δύο χρόνια και τον ψήφισαν, με τις γνωστές συνέπειες για τη χώρα.

Ρητορικά ερωτήματα
Η εφημερίδα “Le Monde” αφιερώνει σελίδες επί σελίδων, προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα «αν οι Έλληνες ανήκουν στην Ευρώπη» και κάνοντας αναδρομή αιώνων. Συμπέρασμα; Είμαστε «έθνος ανάδελφον» που είχε πει το 1985 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης. Η ίδια εφημερίδα δεν παραλείπει παράλληλα να σημειώσει ότι η Goldman Sachs και οι τραπεζίτες κυβερνούν τον κόσμο με Παπαδήμο στην Ελλάδα, Ντράγκι και Μόντι στην Ιταλία.

Μαθητική βία
«Σικάγο γίναμε» λέγανε στις παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία. Μαθητής εισέβαλε στο σχολείο του κραδαίνοντας σπαθί και σκορπίζοντας τον τρόμο στους συμμαθητές του, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Η βία γίνεται πλέον καθημερινό βίωμα ακόμα και στις σχολικές αίθουσες, σε μια κοινωνία που βυθίζεται στην οργή, την απελπισία και τη σύγχυση.

Παρανοϊκά χαράτσια
Χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χαράτσια που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Εκτός της αδικίας του μέτρου, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προχειρότητα της εφαρμογής του, με τα λάθη και τις υπερτιμολογήσεις να είναι ο κανόνας. Κραυγή αγωνίας από ανθρώπους που πληρώνουν μια ακόμα φαεινή ιδέα του οικονομικού επιτελείου.

Φόρος εισοδήματος
Τα γνωστά κορόιδα, μισθωτοί και συνταξιούχοι, επωμίσθηκαν για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο βάρος των φόρων, με το 55% των εσόδων να απομυζάται από εκείνους που δεν αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους. Ανείσπρακτα στο μεταξύ μένουν τουλάχιστον 8 δις ευρώ, από καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές, όσα δηλαδή είναι η δόση που περιμένουμε από την τρόικα. Και το τέρας της φοροδιαφυγής ζει και βασιλεύει σε ένα άδικο κράτος που μόνιμα βασανίζει τους ανυπεράσπιστους υπηκόους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.