Translate

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ξαναγεννιέται η "Καλυψώ" του Κουστώ!



Όσοι είμαστε πλέον... μεσήλικες, στα δεύτερα "...άντα", μεγαλώσαμε με τα ντοκιμαντέρ του Γάλλου εξερευνητή και ωκεανογράφου Ζακ-Υβ Κουστώ και της θρυλικής "Καλυψούς" του, του ξύλινου πρώην ναρκαλιευτικού που καθελκύστηκε το 1942.


Στις 8 Ιανουαρίου του 1996, η "Καλυψώ" βυθίστηκε στο λιμάνι της Σιγκαπούρης και λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 1996 , ανελκύστηκε. 

Ο διάσημος Γάλλος πέθανε στις 25 Ιουνίου του 1997.


Ακολούθησαν μακροχρόνιες δικαστικές περιπέτειες ανάμεσα στους κληρονόμους του Κουστώ, αλλά και του εγγονού του ιδιοκτήτη του θρυλικού σκαριού  την ώρα που η "Καλυψώ" περίμενε υπομονετικά, αρχικά ξεχασμένη στη Μασσαλία και στη συνέχεια στη Λα Ροσέλ.


Τα χρόνια περνούσαν χωρίς να υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στις εργασίες ανακατασκευής της "Καλυψούς", ενώ παράλληλα τα χρέη ανέβαιναν. 


Τελικά, φαίνεται ότι πλέον η "Καλυψώ" θα ξαναπετάξει στα κύματα, καθώς οι εργασίες ανακατασκευής της συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε τουρκικό ναυπηγείο, στο οποίο μεταφέρθηκε.


Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα http://www.cousteau.org/











 ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟ: 


1, 2 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.