Translate

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Doc Deep: Ανέσυραν τον πνιγμένο επίδοξο ρέκορντμαν που ήθελε να βουτήξει στα 365 μέτρα


Οι αρχές των ΗΠΑ ανέσυραν το πτώμα του πνιγμένου Γκάι Γκάρμαν, ενός ριψοκίνδυτου αυτοδύτη, ο οποίος ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ βάθους με αυτόνομη κατάδυση ανοιχτού κυκλώματος, όπως διαβάσατε εδώ

Αν και η ανέλκυση του πτώματος από το βάθος των 400 περίπου μέτρων ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, τα εντεταλμένα όργανα του λιμενικού σώματος των ΗΠΑ, κατάφεραν να ανελκύσουν τον Doc Deep και πλέον η νεκροψία του θα φωτίσει ενδεχομένως πτυχές της προδιαγεγραμμένης τραγωδίας, δεδομένου ότι ο Γκάρμαν και η ομάδα υπόστήριξής του δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία για καταδύσεις σε τέτοιο βάθος, ενώ και το πλάνο κατάδυσης αλλά και το όλο σκεπτικό της ομάδας ήταν προάγγελλοι αποτυχίας, όπως χαρακτηριστικά έχουν γράψει πολλοί αυτοδύτες τεχνικής κατάδυσης με μεγάλη εμπειρία σε βαθιές καταδύσεις. 

Προβληματισμό πάντως προκαλεί η κατάσταση της σορού του απερίσκεπτου αυτοδύτη, καθώς οι πιέσεις σε μεγάλο βάθος, σε συνδυασμό με την παραμονή του πτώματος στο βυθό, αλλά και η ανέλκυσή του, είναι πολύ πιθανό να έχουν μετατρέψει το πτώμα σε μια "σούπα" από την οποία θα είναι απίθανο να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα ο ιατροδικαστής που θα κληθεί να εξετάσει ό,τι έχει απομείνει από τον Γκάρμαν.

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να βγει τουλάχιστον κάτι, αν και δεν το νομίζω και θα πάει και αυτό σαν πνιγμός. Εκτός αν ήταν κάτι παθολογικό. Δεν νομίζω να μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα μετά από τόσες μέρες, όσων αφορά τα αέρια αίματος. Αν δηλαδή πήγε από τοξικότητα οξυγόνου ή διοξειδίου, ή ναρκώθηκε ή έπαθε ΗPNS, ή ανέπνευσε μονοξείδια. Αν βάλουμε και στην εξίσωση και την απόδοση των ρυθμιστών σε αυτά τα βάθη τα συμπεράσματα ακόμη δυσκολότερα. Γιατί όσο και αν δεν θέλουν να τα αναφέρουν οι εταιρίες για λόγους διαφήμισης, δε νομίζω τα προηγούμενα ρεκόρ έγιναν με απείραχτους ρυθμιστές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.